Informace o uzeninách s probiotiky
Co jsou uzeniny s probiotiky?
Jsou tepelně neopracované fermentované masné výrobky s obsahem probiotické kultury. Výchozí surovinou je vepřové a hovězí maso obohacené probiotickou bakteriální kulturou. Probiotika se v trávícím traktu pomnoží až na miliardu, čemuž pomáhá také směs vlákniny a syrovátka v uzenině obsažená.Výrobky obdržely značku KLASA na výstavě Země živitelka 26.8.2011.
Probiotika jsou prospěsné mikroorganizmy, které příznivě ovlivňují zažívání.Vláknina je rostlinná složka potravy, která přispívá ke zrychlení metabolismu.
Uzeniny s probiotiky vyrábí CARNEX spol. s.r.o. Francova Lhota na základě výzkumu Univerzity T.Bati ve Zlíně a Výzkumného ústavu mlékárenského v Praze. Testovány byly na interní klinice Krajské nemocnice T.Bati ve Zlíně. Výhradním prodejcem těchto uzenin je firma VON s.r.o.
Reportáž Týden v regionech - zdravá pochoutka
Reportáž TV Nova - probiotická klobása přispívá k zdravému trávení
Odkazy:
Probiotika-přátelé nejbližší
www.prebiotika-probiotika.cz
Příručka o probiotikách a prebiotikách
Hodnocení probiotik
Máte zájem o informace o "KVALITĚ POTRAVIN" v našich supermarketech?
Klikněte: http://kvalitapotravin.webnode.cz/